Diputación de Valencia

En Valencià

«Llegir en valencià» presenta la desena edició amb «Paraules d’amor»

El programa «Llegir en valencià» celebra la seua desena edició amb el títol «Paraules d’amor», que enguany consta d’onze llibres i ha sigut presentat este matí als salons Rex d’Alzira davant d’un gran nombre de representants del món de la cultura.  

Captura de pantalla 2015-06-18 a las 16.57.32

La campanya, que conclou el 26 de juliol, pretén fomentar la lectura en valencià, ha sigut impulsada, com les nou edicions anteriors, per la Fundació Bromera i compta amb el patrocini de diverses entitats públiques i privades, entre les quals es troba la Diputació de València. Els llibres es distribuiran dissabtes i diumenges a partir del pròxim 21 de juny, amb el periòdic Levante-EMV.  

Com indica el títol del programa, cada un dels exemplars invita el lector a submergir-se en històries de qualsevol tipus d’amor. En concret, el primer llibre que eixirà a la llum serà Tu eres la reina de Maria Jesús Bolta, que parla de l’amor fraternal, una història que té com a protagonistes un pare i la seua filla. Esta autora ha sigut l’encarregada de representar este matí a tots els seus companys durant la presentació de hui i ha ressaltat que «llegir ens fa sentir vius, i sentir-se viu és el primer pas per a la revolució».  

Joan Pla, Gemma Pasqual, Joanjo Garcia, Francesc Gisbert, Pasqual Alapont, Maria Jesús Bolta, Àngels Moreno, Vicent Enric Belda, Josep Millo, Vicent Sanhermelando i Mercè Climent són tots els autors que han participat en la desena edició de «Llegir en Valencià».  

Les cobertes dels llibres han sigut il·lustrades per artistes locals com són Manuel Boix, Ana Juan, Eli M. Rufat i Ramon Pla , entre altres.  

Captura de pantalla 2015-06-18 a las 16.58.02

 

A l’acte de presentació han assistit els representants de les nombroses entitats públiques i privades que han cooperat perquè el programa siga un èxit. Fundació Bromera, Levante-EMV, Información, Consum, Caixa Popular, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Diputació de València, Diputació d’Alacant, Universitat d’Alacant, Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Terra Valenciana, Escola Valenciana i Consell Valencià de Cultura.  

Des de de la Fundació propulsora d’esta campanya, el seu director, Josep Antoni Fluixà, ha transmés el seu agraïment a autors, poetes i il·lustradors, «unes persones il·lusionades d’una gran capacitat de treball i enginy».  

Per part del diari Levante-EMV, el redactor cap de cultura, societat i suplements, Joan Carles Martí, ha mostrat la seua il·lusió que enguany arribe a més gent esta campanya i la seua esperança que «d’ací a deu anys puguem estar ací».   Així mateix, Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, ha comentat als assistents que quan lligen alguna de les obres d’esta edició s’emocionaran, perquè els recordarà històries pròpies».   El conductor de l’acte ha sigut el conegut director i humorista valencià Eugeni Alemany, qui ha sabut posar el seu toc d’humor a la presentació.  

«Llegir en Valencià» té esta edició un novetat i és que cada llibre que engloba  «Paraules d’amor» inclou un poema relacionat amb el tema del volum, extret de l’obra d’algun poeta valencià clàssic o actual. També, els llibres a entregar contenen informació complementària sobre els escenaris del relat i altres curiositats que inviten el lector a visitar els pobles i comarques de la nostra terra. Finalment, hi ha recomanacions d’altres lectures i la secció del «Glossari» amb la definició de les paraules i expressions més curioses o desconegudes. 

Comparte este artículo

Comenta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Notícies d’última hora
  Amigó reafirma el compromís del Govern de la Diputació amb la promoció de la cultura en els pobles
La diputació en Twitter
La diputació en Flickr
Buscar
Subscriu-te per email
Subscriu-te al RSS
La diputació en Facebook
Seguix-nos en Twitter
Follow me on Google+
Slider de categoría
 • La Diputació aprova 51 projectes del pla d’inversions en l’Hoya de Buñol per 1,6 milions
 • La nova Diputació fomenta trenta-sis llocs de treball als Serrans amb 1,03 milions del Pla d’Inversions Sostenibles
 • Jorge Rodríguez anuncia un nou pla d’inversió local de 72 milions en 2015
 • Alfonso Rus presenta los nuevos planes provinciales
 • La Diputación de Valencia destina 3 millones al Valle de Ayora dentro del Plan 2014-2015
La diputació en imatges
 • Els alcaldes aproven la Diputació amb notable, però demanen més claredat en els serveis i els criteris de repartiment de les ajudes
 • La Diputació presenta una campanya de promoció lingüística sobre pirotècnia
 • La Institució Alfons el Magnànim es converteix en Centre Valencià d’Estudis i Investigació
 • La Diputació estudia desbloquejar la Ruta dels Ibers i convertir-la en reclam turístic
 • Jorge Rodríguez a Quatretonda: “El pla d’Inversions Financerament Sostenibles és l’equivalent a quatre o cinc PPOS”
 • El MuVIM obri una nova etapa amb una exposició d’art republicà
 • La Diputació llança el primer Pla Estratègic de Govern Obert
 • La segona edició de la 10K femenina pretén superar les 3.000 inscripcions
 • La província de València aposta per l’emprendiment i la innovació local, de la mà de Startup Europe Week
 • Nueva temporada de victorias para el club de judo patrocinado por la Diputación de Valencia
 • Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere
 • València Turisme patrocina la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana
 • La Diputació aprova 537.500 euros per a cinc programes de Benestar Social
 • Prop de 200 entitats locals reben assistència tècnica dels col·legis professionals amb subvencions de la Diputació
 • Rius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música