Diputación de Valencia

Actualidad

Imelsa es reestructura per a centrar-se en la promoció econòmica dels municipis i augmentar la transparència en la gestió

La cogerencia d’Imelsa, formada per Josep Ramon Tiller i Agustina Brines, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a “fer balanç de la situació actual d’Imelsa, d’allò que ens hem trobat i dels projectes de futur”.

Rueda de prensa Imelsa foto_Abulaila (2)
Josep Ramon Tiller, que ha declarat com a “insostenible” la situació heretada de l’anterior equip de govern, “la qual posava en dubte la pròpia viabilitat de l’empresa”, ha afirmat que “l’empresa es troba en ple procés de sanejament i reestructuració, a partir d’una auditoria pròpia econòmica i de personal”. Així mateix,Tiller ha anunciat que “la societat està impulsant mesures de control, transparència i evitació de delictes que seran pioneres en les empreses públiques espanyoles”.

El gerent ha informat que “es contractarà una auditoria externa financera i de legalitat per als exercicis de 2015 a 2017 i s’han canviat tots els serveis jurídics externs de l’anterior adreça, reduint el cost en un 50 per cent”.

El gerent ha indicat que “Imelsa està sanejada des del punt de vista financer, sense deute bancari i una previsió de superàvit de més de 3 milions d’euros, que es retornaran a la Diputació”.

“La premissa -continua Tiller- és molt senzilla: Imelsa ha de complir amb el seu objecte social, que és una cosa que no es feia fins ara, i suposarà l’engegada de plans que revertisquen en el desenvolupament socioeconòmic dels municipis per a generar riquesa i ocupació”.

Brines: “Fi a la gestió caciquil

Agustina Brines ha afirmat que “amb la nova direcció d’Imelsa acaba la gestió caciquil, basada solament en criteris d’amiguisme i clientelisme; una mostra d’açò és que ja s’ha convocat una plaça de l’equip de direcció amb els criteris legals de publicitat, concurrència, mèrit i capacitat”.

La gerent ha afirmat que “la fórmula de la cogerència de l’empresa, inèdita fins ara en Imelsa, tracta d’incrementar els mecanismes de transparència i fomentar el treball en equip i la transversalitat, que és un dels objectius estructurals en la nova gestió de l’empresa”.

Agustina ha tingut també unes paraules per a l’actual plantilla d’Imelsa: “hem trobat treballadors i treballadores de gran vàlua professional que s’han vist sorpresos per personatges corruptes, i gràcies a ells aquesta empresa no s’ha enfonsat”.

Al servei dels ajuntaments

La nova direcció d’Imelsa ha presentat la nova estructura de l’empresa, basada en dues grans premisses: la promoció econòmica i la sostenibilitat mediambiental.

Un dels eixos d’actuació es durà a terme des de l’àrea d’Innovació i Promoció Econòmica, la qual engegarà plans d’inversió dirigits als ajuntaments per a millorar el seu teixit industrial.

De l’àrea de Sostenibilitat del Mitjà Rural dependran les brigades forestals de la Diputació, a les quals s’afegiran les denominades “brigades verdes”, compostes pels brigadistes més veterans, i que centraran la seua labor en els treballs preventius i de conscienciació a la ciutadania”. Així mateix, Josep Ramon Tiller ha anunciat “la creació d’un projecte pilot per a aprofitar la biomassa de la província per a la producció d’energia calorífica”.

L’empresa de la Diputació també crearà un àrea de Medi ambient, que promourà accions referents a eficiència energètica, agricultura ecològica i benestar animal.

Així mateix, Imelsa assumirà la gestió de l’àrea de Turisme de la Diputació, traballant, segons Agustina Brines, “sota les directrius del propi servei de la corporació i en completa coordinació amb el Patronat Provincial de Turisme”.

El nou organigrama es completa amb el servei d’Informació Territorial, des del qual s’estudia la distribució territorial de la població, la realitat tributària i les infraestructures i equipaments que presten servei als diferents nuclis de població que formen la província de València.

 

Etiquetado como:

Comparte este artículo

Posts relacionados

Comenta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Notícies d’última hora
  Amigó reafirma el compromís del Govern de la Diputació amb la promoció de la cultura en els pobles
La diputació en Twitter
La diputació en Flickr
Buscar
Subscriu-te per email
Subscriu-te al RSS
La diputació en Facebook
Seguix-nos en Twitter
Follow me on Google+
Slider de categoría
 • La Diputació aprova 51 projectes del pla d’inversions en l’Hoya de Buñol per 1,6 milions
 • La nova Diputació fomenta trenta-sis llocs de treball als Serrans amb 1,03 milions del Pla d’Inversions Sostenibles
 • Jorge Rodríguez anuncia un nou pla d’inversió local de 72 milions en 2015
 • Alfonso Rus presenta los nuevos planes provinciales
 • La Diputación de Valencia destina 3 millones al Valle de Ayora dentro del Plan 2014-2015
La diputació en imatges
 • Els alcaldes aproven la Diputació amb notable, però demanen més claredat en els serveis i els criteris de repartiment de les ajudes
 • La Diputació presenta una campanya de promoció lingüística sobre pirotècnia
 • La Institució Alfons el Magnànim es converteix en Centre Valencià d’Estudis i Investigació
 • La Diputació estudia desbloquejar la Ruta dels Ibers i convertir-la en reclam turístic
 • Jorge Rodríguez a Quatretonda: “El pla d’Inversions Financerament Sostenibles és l’equivalent a quatre o cinc PPOS”
 • El MuVIM obri una nova etapa amb una exposició d’art republicà
 • La Diputació llança el primer Pla Estratègic de Govern Obert
 • La segona edició de la 10K femenina pretén superar les 3.000 inscripcions
 • La província de València aposta per l’emprendiment i la innovació local, de la mà de Startup Europe Week
 • Nueva temporada de victorias para el club de judo patrocinado por la Diputación de Valencia
 • Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere
 • València Turisme patrocina la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana
 • La Diputació aprova 537.500 euros per a cinc programes de Benestar Social
 • Prop de 200 entitats locals reben assistència tècnica dels col·legis professionals amb subvencions de la Diputació
 • Rius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música