Diputación de Valencia

historias de la semana

Naix el servei de Transparència i Govern Obert de la Diputació

Captura de pantalla 2015-10-20 a las 16.53.53

El Ple de la Diputació de València ha aprovat avui, amb els vots a favor de PSOE, Compromís, EU, València en Comú i Ciutadans, i l’abstenció de PP, la creació del nou Servei de Transparència i Govern Obert de la corporació, una unitat administrativa “per a treballar per l’impuls i el desenvolupament de l’ètica institucional i les condicions de bon govern, dins d’una cultura pública de transparència, obertura, innovació social i participació ciutadana”, segons el diputat responsable de l’àrea, Roberto Jaramillo.

 El president de la corporació, Jorge Rodríguez, ha celebrat la iniciativa, a més de destacar que “estem davant un nou temps” i que “no és un cost sinó que aquest avanç suposa una inversió (de la Diputació) en qualitat democràtica”.

 El diputat Jaramillo¸ per la seua banda, ha mostrat la seua satisfacció en inaugurar amb aquesta mesura “una nova etapa i donar lloc a un canvi fonamental i necessari en la gestió, cultura i mentalitat de la Diputació de València com a administració pública”.

 El nou servei donarà també suport i cobertura tècnica als ajuntaments de la província “en aquest objectiu d’obrir les institucions públiques a la ciutadania i millorar la seua qualitat ètica i democràtica”.

Resposta a la normativa i a l’entorn social actual

 El Servei de Transparència i Govern Obert estarà integrat per 1 prefectura de servei, 1 prefectura de secció, 1 cap de negociat, 4 tècnics i 2 administratius.

 La unitat respon al nou escenari social i legal que sorgeix després de l’entrada en vigor de la llei autonòmica 2/2015 de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, que la seua normativa és d’obligat compliment tant per a la Diputació com per als ajuntaments de la província de València.

A més, el passat mes de juliol el president Jorge Rodríguez va avançar la creació d’una delegació específica de Transparència i Govern Obert en la composició del seu nou Govern, dins de l’àrea d’Administració General i Transparència de la corporació.

Jaramillo ha insistit que l’engegada d’aquest servei en la nova Diputació de València “alinearà esforços, recursos i estratègies d’aquesta institució a la normativa i a l’entorn públic i social que avui exigeix que la transparència, les normes de bon govern, la participació i col·laboració amb i des de la societat siguen els eixos fonamentals de la nostra acció pública”.

 Els grups de l’oposició, per la seua banda, han mostrat diverses postures. Mentre Ciutadans ha explicat el seu recolze en que “la transparència no té color polític ni és patrimoni de cap partit i en una nova etapa ha de ser un dels pilars fonamentals per a portar avant”, el PP ha justificat la seua abstenció perquè, “estem d’acord amb la creació del servei, però no amb la forma en què es fa”, i, a més, ha criticat el seu cost, el qual **Jaramillo ha qualificat de “mínim” en nodrir-se el nou servei de personal de la pròpia Diputació, segons va ratificar el diputat d’Administració General, Pepe Ruiz.

 

Comparte este artículo

Comenta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Notícies d’última hora
  Amigó reafirma el compromís del Govern de la Diputació amb la promoció de la cultura en els pobles
La diputació en Twitter
La diputació en Flickr
Buscar
Subscriu-te per email
Subscriu-te al RSS
La diputació en Facebook
Seguix-nos en Twitter
Follow me on Google+
Slider de categoría
 • La Diputació aprova 51 projectes del pla d’inversions en l’Hoya de Buñol per 1,6 milions
 • La nova Diputació fomenta trenta-sis llocs de treball als Serrans amb 1,03 milions del Pla d’Inversions Sostenibles
 • Jorge Rodríguez anuncia un nou pla d’inversió local de 72 milions en 2015
 • Alfonso Rus presenta los nuevos planes provinciales
 • La Diputación de Valencia destina 3 millones al Valle de Ayora dentro del Plan 2014-2015
La diputació en imatges
 • Els alcaldes aproven la Diputació amb notable, però demanen més claredat en els serveis i els criteris de repartiment de les ajudes
 • La Diputació presenta una campanya de promoció lingüística sobre pirotècnia
 • La Institució Alfons el Magnànim es converteix en Centre Valencià d’Estudis i Investigació
 • La Diputació estudia desbloquejar la Ruta dels Ibers i convertir-la en reclam turístic
 • Jorge Rodríguez a Quatretonda: “El pla d’Inversions Financerament Sostenibles és l’equivalent a quatre o cinc PPOS”
 • El MuVIM obri una nova etapa amb una exposició d’art republicà
 • La Diputació llança el primer Pla Estratègic de Govern Obert
 • La segona edició de la 10K femenina pretén superar les 3.000 inscripcions
 • La província de València aposta per l’emprendiment i la innovació local, de la mà de Startup Europe Week
 • Nueva temporada de victorias para el club de judo patrocinado por la Diputación de Valencia
 • Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere
 • València Turisme patrocina la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana
 • La Diputació aprova 537.500 euros per a cinc programes de Benestar Social
 • Prop de 200 entitats locals reben assistència tècnica dels col·legis professionals amb subvencions de la Diputació
 • Rius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música