Diputación de Valencia

Colaboraciones

La nova Diputació impulsarà menys plans però amb més pressupost i més autonomia per als municipis

El president Jorge Rodríguez ha anunciat aquest matí, en el transcurs d’una trobada informativa amb els mitjans de comunicació valencians, que els pressupostos de 2016 reflectiran la idea de «dotar de més autonomia als municipis, amb menys plans però amb major dotació econòmica» mentre que la vicepresidenta, María Josep Amigó, ha avançat que es potenciaran les mancomunitats amb majors partides pressupostàries i premiant els projectes que reflectisquen la realitat comarcal.

Captura de pantalla 2015-10-27 a las 17.41.29

El president provincial i la vicepresidenta han realitzat aquestes declaracions aquest matí, en un esmorzar informatiu on han afirmat que a través dels Planes d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), es mostra l’objectivitat de la Diputació a l’hora de concedir les ajudes.

Pressupost de 2016

El president ha afirmat que en els pressupostos de 2016 la Diputació tractarà de duplicar l’assistència tècnica als municipis i que «volem més eficiència i eficàcia a l’hora de justificar les inversions, per tant apostem per un menor nombre de plans que donen més autonomia i major dotació econòmica», de manera que s’eliminen així els plans teledirigits i encotillats que es venien fent fins ara i es permet que siguen els propis municipis els que assenyalen la destinació de les inversions, d’acord amb les seues necessitats.

El president de la Diputació s’ha referit també a Imelsa i ha afirmat que a través de l’empresa pública, la Diputació apostarà per la promoció econòmica dels municipis mitjançant un pla que permeta millorar polígons i àrees comercials, alguna cosa que hauria d’haver fet sempre posat que l’empresa de la Diputació va nàixer per a la promoció de l’ocupació.

Igualment, tal com ha explicat Jorge Rodríguez, un altre dels punts forts dels pressupostos del 2016 serà el benestar social. «Volem ajudar els ajuntaments al fet que puguen desenvolupar una crescuda important en les partides destinades a benestar social», ha assegurat.

Major suport a les mancomunitats

La vicepresidenta de la corporació, Mª Josep Amigó, ha avançat per la seua banda que el pressupost de la Diputació per a 2016 preveu un major suport a les mancomunitats amb una major dotació econòmica per a aquestes respecte al present exercici, la qual cosa ha qualificat de «un pas avant» en la transferència de competències a aquestes i als ajuntaments per a «fer comarca». Aquesta major dotació econòmica comportarà la bonificació dels projectes que es plantegen amb la idea de «fer comarca» i d’aprofitar les sinergies de les mancomunitats.

A més, ha destacat que els comptes de la corporació també es caracteritzaran per atendre les múltiples demandes dels alcaldes quant a modernització informàtica dels ajuntaments i que, de fet, s’ha començat a treballar ja en el nou portal de transparència de la institució, en el qual podran estar presentes tots els municipis i que abordarà un altre dels elements clau de la nova gestió en la Diputació: la transparència.

Un altre dels compromisos que assumirà la institució el pròxim any serà amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic mitjançant el Pacte d’Alcaldies, així com el canvi d’adreça en la promoció turística que realitza la Diputació de València a través del seu Patronat de Turisme, amb la finalitat de fer-la «menys clientelar i localitzada, i més de comarques senceres i, fins i tot, més enllà dels límits de la província», ha manifestat.

Captura de pantalla 2015-10-27 a las 17.42.17

Jorge Rodríguez: «Es van acabar els amiguismes»

Jorge Rodríguez s’ha referit també als primers cent dies de govern de la nova Diputació i ha esmentat que «hem volgut fomentar la transparència i que la Diputació deixe de fer vergonya. Es necessita resetejar-la i açò ja es plasma en el pressupost. Es van acabar els amiguismes, a la Diputació li toca tractar a tots per igual».

«En els primers dies de mandat ja vaig manifestar que calia realitzar enquestes als alcaldes per a veure què és el que ha de fer la Diputació», ha afirmat el president Rodríguez, qui també ha apuntat que «tenim la disposició de col·laborar amb els ajuntaments, ja que creiem en la vertebració territorial a través de les comarques».

Un altre dels punts a destacar en aquests primers dies, segons el parer del president, és que «s’ha obert la Diputació a alguns col·lectius o persones que anteriorment estaven vetats, com Escola Valenciana o Pep Botifarra». En aquest sentit, ha assegurat que «no anem a fer únicament un canvi de formes, també apostem per un canvi de fons, d’ací ve el Pla d’Inversions Sostenibles que s’ha fet a partir de les demandes dels alcaldes».

«Hi ha una certa imatge de la Diputació que deriva de com ha sigut gestionada, per açò anem a seguir una línia de major cooperació entre administracions, el lògic és que cooperem i no competim entre nosaltres», ha manifestat Jorge Rodríguez.

Per al president provincial, el que hauria de ser normal s’ha convertit en notícia, i ha posat l’accent a «coordinar recursos perquè arriben a més gent en les millors condicions possibles».

Amigó: «S’ha acabat amb el clientelisme»

En fer balanç dels primers 100 dies de govern la vicepresidenta de la Diputació de València, Ma Josep Amigó, ha insistit que «encara que sembla que es puga fer poc en cent dies, s’ha fet molt en acabar amb el clientelismo i el repartiment de subvencions segons el color polític».

«No estem ara ací per a castigar ningú sinó per a col·laborar amb tots els nostres alcaldes, amb els ajuntaments i les mancomunitats, i també amb la Generalitat Valenciana, perquè totes les iniciatives beneficien finalment a les persones, per açò hem aplicat un criteri poblacional en la distribució d’ajudes en el Pla d’Inversions Sostenibles», ha explicat.

Així, ha destacat la «bona sintonia» i el treball conjunt amb el Consell en el programa Xarxa Llibres, el portal de transparència per a municipis, els menjadors escolars i en matèria cultural.

«El color polític mai serà el criteri i estarem ací quan la Generalitat demane el nostre suport i amb les bones iniciatives vinguen d’on vinguen, i no perquè som el caixer automàtic de ningú, sinó perquè estem ací per a fer polítiques que beneficien la gent, col·laborar amb elles i obrir aquesta institució».

A més ha agregat que en aquest període «teníem clar que havíem de xafar el carrer, perquè tots venim del municipalisme, i no esperar només a rebre als alcaldes en els despatxos», respecte del seu recorregut per les comarques amb el president Jorge Rodríguez per a reunir-se amb els alcaldes.

Finalment, ha repassat alguns projectes empresos pel govern de la nova Diputació en aquest període, com la creació de la Xarxa Verda Valenciana i el Pacte d’Alcadías sobre el canvi climàtic.

 

Etiquetado como:

Comparte este artículo

Comenta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Notícies d’última hora
  Amigó reafirma el compromís del Govern de la Diputació amb la promoció de la cultura en els pobles
La diputació en Twitter
La diputació en Flickr
Buscar
Subscriu-te per email
Subscriu-te al RSS
La diputació en Facebook
Seguix-nos en Twitter
Follow me on Google+
Slider de categoría
 • La Diputació aprova 51 projectes del pla d’inversions en l’Hoya de Buñol per 1,6 milions
 • La nova Diputació fomenta trenta-sis llocs de treball als Serrans amb 1,03 milions del Pla d’Inversions Sostenibles
 • Jorge Rodríguez anuncia un nou pla d’inversió local de 72 milions en 2015
 • Alfonso Rus presenta los nuevos planes provinciales
 • La Diputación de Valencia destina 3 millones al Valle de Ayora dentro del Plan 2014-2015
La diputació en imatges
 • Els alcaldes aproven la Diputació amb notable, però demanen més claredat en els serveis i els criteris de repartiment de les ajudes
 • La Diputació presenta una campanya de promoció lingüística sobre pirotècnia
 • La Institució Alfons el Magnànim es converteix en Centre Valencià d’Estudis i Investigació
 • La Diputació estudia desbloquejar la Ruta dels Ibers i convertir-la en reclam turístic
 • Jorge Rodríguez a Quatretonda: “El pla d’Inversions Financerament Sostenibles és l’equivalent a quatre o cinc PPOS”
 • El MuVIM obri una nova etapa amb una exposició d’art republicà
 • La Diputació llança el primer Pla Estratègic de Govern Obert
 • La segona edició de la 10K femenina pretén superar les 3.000 inscripcions
 • La província de València aposta per l’emprendiment i la innovació local, de la mà de Startup Europe Week
 • Nueva temporada de victorias para el club de judo patrocinado por la Diputación de Valencia
 • Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere
 • València Turisme patrocina la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana
 • La Diputació aprova 537.500 euros per a cinc programes de Benestar Social
 • Prop de 200 entitats locals reben assistència tècnica dels col·legis professionals amb subvencions de la Diputació
 • Rius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música