Diputación de Valencia

Empleo

La nova Diputació presenta un pressupost municipalista que aposta pels serveis socials i la creació d’ocupació

Captura de pantalla 2015-12-22 a las 18.00.23

La nova Diputació de València presidida per Jorge Rodríguez consolida enguany, via pressuposat, la màxima de crear menys plans per a donar més recursos i més autonomia d’inversió als municipis valencians, segons va informar ahir el diputat d’Hisenda i vicepresident segon, Toni Gaspar, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, en la qual va adonar de les grans línies estratègiques del Pressupost General, amb una aposta pels serveis socials i la creació d’ocupació, l’aprovació de la qual està prevista en el ple del dia 29.

Després d’explicar que la sessió plenària s’ha fixat per a dimarts que ve amb la finalitat de donar més temps a l’oposició a conèixer els nombres per a 2016 i abundar, així, en la transparència del govern facilitant la tasca de l’oposició, Gaspar va informar que el pressupost de l’any que ve ascendeix a 448.955.481,89 euros, amb una reducció d’un 1,35% derivat d’eliminar qualsevol tipus d’actiu financer com a ingrés.

No obstant açò, amb un exercici de reagrupació d’esforços, s’ha pogut pressupostar les despeses derivades de la creació de les noves àrees que responen clarament a la política social de la nova Diputació com són Igualtat, Transparència, Mancomunitats i Comarcalització i el nou servei d’Inclusió Social, que al costat dels Serveis socials Generals puja un 20%.

Toni Gaspar va posar l’accent en què el compte general de la Diputació suposa la consolidació de la nova política municipalista que passa per donar la majoria d’edat als municipis. “Menys plans, més recursos i més autonomia”, va insistir el diputat, qui va detallar aquesta filosofia general en el gran creixement que experimentaran els Planes provincials d’obres i serveis ( PPOS), establits, no des dels objectius que fixe la Diputació, sinó a partir de les necessitats reals dels pobles. Gràficament, Gaspar va expressar que ja no val dir “açò ho paguem nosaltres”. “Els recursos de la Diputació – va comentar- no són del Govern ni dels ajuntaments són dels ciutadans i ciutadanes. El nostre únic objectiu són ells, aqueix és el criteri principal d’aquests pressupostos”.

A més va explicar que la fórmula de repartiment d’aquests plans d’inversió per als ajuntaments, que està en vigor des de fa dècades, serà remodelada a partir de criteris objectius i tenint en compte variables que s’adapten a la nova situació i responent als valors de transparència i equilibri i responsabilitat en la gestió.

Reduir els convenis singulars

Respecte al deute de la corporació, el vicepresident d’Hisenda després de comentar que “l’únic problema que té el deute és que es convertisca en un problema i per a nosaltres no ho és”, va informar que el percentatge passarà del 50% al 44% quan concloga l’any 2016.

Una altra novetat que porten els pressupostos és que el capítol de convenis singulars, és a dir, transferències no reglades als municipis, es va a reduir de 10 milions a 4 en llaures a la transparència en la gestió i ajustar adequadament la inversió, atès que els convenis singulars han de respondre a situacions concretes i necessitats concretes, mentre que les ajudes reglades es distribueixen a partir del compliment d’unes bases d’execució que es fan públiques i amb les quals concorren tots els municipis.

Gaspar va precisar als mitjans de comunicació que la Diputació de València, com totes, compta amb uns ingressos fixos i constants procedents de l’Estat en un 95% i queda el 4,14% supeditat a la gestió variable de la resta de recursos procedents de taxes i ingressos patrimonials.

La corporació presidida per Jorge Rodríguez incrementarà la dotació del Pla d’Ocupació i a més es veurà incrementat quan siga possible disposar de la liquidació del pressupost de 2015, com va ocórrer amb el romanent positiu de 2014 que es va destinar als Planes Financerament Sostenibles.

El vicepresident segon va explicar, de totes maneres, que el pressupost és un document viu, que es desenvolupa entorn de les línies estratègiques polítiques traçades des del primer moment, però que s’adapta a les noves prioritats que puguen sorgir al llarg de l’exercici pressupostari i responent a les necessitats reals.

 

Etiquetado como: ,

Comparte este artículo

Posts relacionados

2 Comments

 1. juan romero leiva3 enero, 2016 de 18:10Responder

  a quien corresponda, como ciudadano quisiera comunicarles, que no se puede tolerar que la gestión de un inmueble de los ciudadanos, como es el de la plaza de toros, no este generando dinero, por que lo que se este cobrando, luego sea reinvertido, en la subvención de la escuela taurina, mas o menos, y se estén incumpliendo los pliegos de condiciones, de el actual empresario, como no cumplir con una oficina particular en valencia, según el pliego, y utilizar las de la plaza de toros, en su beneficio, no pagar todo lo que debe de la era Rus, y isidro prieto, anteriores diputados, en la que hicieron tambien prevaricación de adjudicación, de el contrato actual, y que no lo derogáis, además de ser un empresario, sin garatias por haberse ido ya en su día de valencia, debiéndole a la diputacion mas de ochenta millones de pesetas de las antiguas pesetas, comprobar las cosas y de quien os regenta los in muebles, claro que si se ponen asesores en los cargos sin tener ni puta idea, pues no solo sois mas de lo mismo, sois peores que los otros, además esta imputado por deudas, con una UTE, de la plaza de toros de Málaga de 2010 y 2011- donde los echaron sin pagar a todos incluidos a el, y deben de saber que un imputado no puede regentar inmuebles públicos, esto que es, ò estamos locos? ò seguimos tapando las patrañas, que nos dejaron de los populares, señores es ora de poner los intereses de los ciudadanos a buen recaudo, y sacar a concurso la plaza, si pero en su justo precio, y no por una limosna, como esta pagando este individuo, de lo contrario no me quedara mas remedio que después de cinco años, luchando por la causa, contra el partido popular, tenga que denunciar en fiscalía anti corrupción, vuestros hechos y formas, de con este empresario francés, corrupto y corruptor, de el que a estado sirviendo en valencia de testaferro de Rus y isidro prieto, los dos diputados ya imputados. A/A/ juan romero Leiva.

 2. La Dipu en la red16 enero, 2016 de 8:38ResponderAuthor

  Juan, muchas gracias por tu comentario y por dedicar tu tiempo a compartir con nosotros tu punto de vista. Pasamos tus impresiones a los compañeros. Un saludo.

Comenta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Notícies d’última hora
  Amigó reafirma el compromís del Govern de la Diputació amb la promoció de la cultura en els pobles
La diputació en Twitter
La diputació en Flickr
Buscar
Subscriu-te per email
Subscriu-te al RSS
La diputació en Facebook
Seguix-nos en Twitter
Follow me on Google+
Slider de categoría
 • La Diputació aprova 51 projectes del pla d’inversions en l’Hoya de Buñol per 1,6 milions
 • La nova Diputació fomenta trenta-sis llocs de treball als Serrans amb 1,03 milions del Pla d’Inversions Sostenibles
 • Jorge Rodríguez anuncia un nou pla d’inversió local de 72 milions en 2015
 • Alfonso Rus presenta los nuevos planes provinciales
 • La Diputación de Valencia destina 3 millones al Valle de Ayora dentro del Plan 2014-2015
La diputació en imatges
 • Els alcaldes aproven la Diputació amb notable, però demanen més claredat en els serveis i els criteris de repartiment de les ajudes
 • La Diputació presenta una campanya de promoció lingüística sobre pirotècnia
 • La Institució Alfons el Magnànim es converteix en Centre Valencià d’Estudis i Investigació
 • La Diputació estudia desbloquejar la Ruta dels Ibers i convertir-la en reclam turístic
 • Jorge Rodríguez a Quatretonda: “El pla d’Inversions Financerament Sostenibles és l’equivalent a quatre o cinc PPOS”
 • El MuVIM obri una nova etapa amb una exposició d’art republicà
 • La Diputació llança el primer Pla Estratègic de Govern Obert
 • La segona edició de la 10K femenina pretén superar les 3.000 inscripcions
 • La província de València aposta per l’emprendiment i la innovació local, de la mà de Startup Europe Week
 • Nueva temporada de victorias para el club de judo patrocinado por la Diputación de Valencia
 • Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere
 • València Turisme patrocina la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana
 • La Diputació aprova 537.500 euros per a cinc programes de Benestar Social
 • Prop de 200 entitats locals reben assistència tècnica dels col·legis professionals amb subvencions de la Diputació
 • Rius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música