Diputación de Valencia

Cultura

Rius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música

Captura de pantalla 2016-01-25 a las 17.10.26

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha mantingut hui una trobada amb mitjans de comunicació per a presentar la nova programació de l’Àrea de Cultura dissenyada per a 2016 i recollida en la nova Agenda Cultural–Diputació i Museus, Acudim.  

A la trobada, celebrada en l’Aula Didàctica del MuVIM, també han assistit els directors dels serveis culturals de la Diputació: Rafael Company, director del MuVIM; Francesc Tamarit, director del Museu Valencià d’Etnologia; Helena Bonet, directora Museu de Prehistòria de València; Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim; Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística i Belén de Miguel, cap de Secció del Servei de Cultura.  

València, terra de música  

Tal com ha destacat Xavier Rius, una de les prioritats de l’àrea de Cultura és la difusió de les bandes de música valenciana com a element identitari del patrimoni valencià. En aquest sentit, el diputat ha anunciat un ambiciós pla de difusió internacional de les bandes de música.  

El nou programa pretén difondre la idea «València, terra de música» i contempla la realització i enregistrament d’actuacions de les bandes de música valencianes que, en una segona fase de postproducció, s’editarien amb imatges dels municipis originaris de les societats musicals en les quals es destacarien els monuments i valors culturals, paisatgístics i turístics més característics.   “Tot açò gravat en alta qualitat per a després oferir aquest material audiovisual a totes les televisions públiques espanyoles i d’Europa, dins dels programes europeus que existeixen per a la difusió de la cultura”, ha explicat Xavier Rius.  

Criteris objectius en les ajudes locals  

El diputat Xavier Rius ha explicat el canvi de rumb adoptat en la concessió d’ajudes i subvencions als ajuntaments. «Anem a prioritzar i incentivar la convocatòria de programes col·lectius sobre els projectes singulars amb l’objectiu de democratitzar les ajudes per a facilitar que tots els municipis, amb independència de la seua grandària, ubicació o color polític, accedisquen a les mateixes eines de gestió i subvencions».  

Els canvis iniciats pel nou equip de govern afecten també al Festival de Pirotècnia, que «volem ampliar a més municipis» i al sistema de concessió i lliurament d’instruments a les bandes que, segons ha indicat Rius «ha menyscabat l’activitat del comerç musical local per la qual cosa hem de facilitar que cada societat musical puga comprar els instruments que necessite en els seus comerços de confiança que ofereixen qualitat i garantia». Per a açò, l’Àrea de Cultura articularà un nou programa de col·laboració amb les societats musicals.  

Captura de pantalla 2016-01-25 a las 17.10.35

 

Divulgació cultural des dels museus  

Sobre l’activitat museística, el diputat ha recordat l’autonomia de cada centre però que comparteixen una filosofia comuna centrada «en la missió científica, cultural i divulgativa dels museus» i no «en la competència amb altres museus o centres per les visites», segons han assenyalat també els propis directors.   Rius també ha assegurat que «una de les màximes a les quals s’han compromès els museus és a no inaugurar cap exposició que no tinga el seu catàleg disponible». 

Etiquetado como: ,

Comparte este artículo

Posts relacionados

Comenta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Notícies d’última hora
  Amigó reafirma el compromís del Govern de la Diputació amb la promoció de la cultura en els pobles
La diputació en Twitter
La diputació en Flickr
Buscar
Subscriu-te per email
Subscriu-te al RSS
La diputació en Facebook
Seguix-nos en Twitter
Follow me on Google+
Slider de categoría
 • La Diputació aprova 51 projectes del pla d’inversions en l’Hoya de Buñol per 1,6 milions
 • La nova Diputació fomenta trenta-sis llocs de treball als Serrans amb 1,03 milions del Pla d’Inversions Sostenibles
 • Jorge Rodríguez anuncia un nou pla d’inversió local de 72 milions en 2015
 • Alfonso Rus presenta los nuevos planes provinciales
 • La Diputación de Valencia destina 3 millones al Valle de Ayora dentro del Plan 2014-2015
La diputació en imatges
 • Els alcaldes aproven la Diputació amb notable, però demanen més claredat en els serveis i els criteris de repartiment de les ajudes
 • La Diputació presenta una campanya de promoció lingüística sobre pirotècnia
 • La Institució Alfons el Magnànim es converteix en Centre Valencià d’Estudis i Investigació
 • La Diputació estudia desbloquejar la Ruta dels Ibers i convertir-la en reclam turístic
 • Jorge Rodríguez a Quatretonda: “El pla d’Inversions Financerament Sostenibles és l’equivalent a quatre o cinc PPOS”
 • El MuVIM obri una nova etapa amb una exposició d’art republicà
 • La Diputació llança el primer Pla Estratègic de Govern Obert
 • La segona edició de la 10K femenina pretén superar les 3.000 inscripcions
 • La província de València aposta per l’emprendiment i la innovació local, de la mà de Startup Europe Week
 • Nueva temporada de victorias para el club de judo patrocinado por la Diputación de Valencia
 • Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere
 • València Turisme patrocina la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana
 • La Diputació aprova 537.500 euros per a cinc programes de Benestar Social
 • Prop de 200 entitats locals reben assistència tècnica dels col·legis professionals amb subvencions de la Diputació
 • Rius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música