Diputación de Valencia

historias de la semana

Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere

Captura de pantalla 2016-02-03 a las 3.18.10

El President de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest matí a més d’un centenar de tècnics i regidors d’Igualtat que la institució provincial va a dotar amb 2 milions d’euros les accions que es duguen a terme en els municipis per a evitar la violència de gènere i promoure la igualtat.

Rodríguez ha asseverat que “fa falta un pacte d’Estat” perquè entre totes les institucions es puga dur a terme les mesures oportunes perquè “estem veient la realitat que tenim i cal lluitar per canviar-la”El president de la Diputació ha manifestat que aquests programes no seran possibles si no hi ha recursos disponibles però que tampoc cal duplicar-los, i que per açò la col·laboració entra la Diputació i les altres Administracions va a ser fonamental.

Per la seua banda, la diputada de l’Àrea, Isabel García, ha informat que la situació de partida en molts municipis en temes d’Igualtat i Violència de Gènere és precària.García ha dit que “està tot per fer, però sóc optimista i tenim les dades per a executar les mesures necessàries i la sort que el president m’acompanye en aquesta aventura”.

Anàlisi d’Igualtat en els ajuntaments

L’Àrea d’Igualtat ha realitzat una enquesta amb el propòsit de conèixer com protegir a les dones que no han denunciat, l’existència d’Oficines d’Atenció a les Víctimes del Delicte, formació específica per part del poder judicial i de les forces i cossos de seguretat, analitzar quins són les competències que ha de cobrir l’Administració per a la correcta prevenció, detecció i actuació davant la Violència de Gènere, etc.

Captura de pantalla 2016-02-03 a las 3.21.16

Proposta d’actuacions

Isabel García ha explicat que el principal objectiu i que ha d’impregnar totes les propostes de millora contemplades en el present informe, és l’avanç cap a un model d’atenció personalitzada a les víctimes de violència de gènere, que evite el seu revictimización i que incorpore plans concrets de recuperació social, emocional, personal i laboral de les dones afectades.

D’ací ix el Pla Integral contra la Violència de Gènere, que arreplega el disseny d’un nou Mapa de Recursos; la creació de la figura “persona de referència”, per a la sostenibilitat emocional de la víctima i el seu entorn familiar; crear espais de suport anteriors a la denúncia; la creació d’un Centre de Recuperació Integral per a les víctimes; promocionar els Planes d’Igualtat; avançar cap a models de pressupostos amb perspectiva de gènere; que existisquen partides pressupostàries suficients, que cobrisquen les necessitats de personal i altres recursos per a la implementació dels mateixos.

Igualment, des de l’Àrea d’Igualtat s’ha llançat la iniciativa de celebrar un Congrés sobre Coordinació i Col·laboració Interinstitucional, així com premiar o donar visibilitat als municipis compromesos amb la lluita contra la Violència de Gènere i a favor de la Igualtat d’oportunitats.Les dades del Pla Estratègic es troben en http://rvgdival.es/inici/

Etiquetado como:

Comparte este artículo

Posts relacionados

Comenta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Notícies d’última hora
  Amigó reafirma el compromís del Govern de la Diputació amb la promoció de la cultura en els pobles
La diputació en Twitter
La diputació en Flickr
Buscar
Subscriu-te per email
Subscriu-te al RSS
La diputació en Facebook
Seguix-nos en Twitter
Follow me on Google+
Slider de categoría
 • La Diputació aprova 51 projectes del pla d’inversions en l’Hoya de Buñol per 1,6 milions
 • La nova Diputació fomenta trenta-sis llocs de treball als Serrans amb 1,03 milions del Pla d’Inversions Sostenibles
 • Jorge Rodríguez anuncia un nou pla d’inversió local de 72 milions en 2015
 • Alfonso Rus presenta los nuevos planes provinciales
 • La Diputación de Valencia destina 3 millones al Valle de Ayora dentro del Plan 2014-2015
La diputació en imatges
 • Els alcaldes aproven la Diputació amb notable, però demanen més claredat en els serveis i els criteris de repartiment de les ajudes
 • La Diputació presenta una campanya de promoció lingüística sobre pirotècnia
 • La Institució Alfons el Magnànim es converteix en Centre Valencià d’Estudis i Investigació
 • La Diputació estudia desbloquejar la Ruta dels Ibers i convertir-la en reclam turístic
 • Jorge Rodríguez a Quatretonda: “El pla d’Inversions Financerament Sostenibles és l’equivalent a quatre o cinc PPOS”
 • El MuVIM obri una nova etapa amb una exposició d’art republicà
 • La Diputació llança el primer Pla Estratègic de Govern Obert
 • La segona edició de la 10K femenina pretén superar les 3.000 inscripcions
 • La província de València aposta per l’emprendiment i la innovació local, de la mà de Startup Europe Week
 • Nueva temporada de victorias para el club de judo patrocinado por la Diputación de Valencia
 • Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere
 • València Turisme patrocina la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana
 • La Diputació aprova 537.500 euros per a cinc programes de Benestar Social
 • Prop de 200 entitats locals reben assistència tècnica dels col·legis professionals amb subvencions de la Diputació
 • Rius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música