Diputación de Valencia

Empleo

La província de València aposta per l’emprendiment i la innovació local, de la mà de Startup Europe Week

12417710_506394766209468_7378824682847877604_n

Amb la presència del diputat de projectes europeus de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, va ser inaugurada la setmana de l’emprendimiento europeu (Startup Europe Week) en la ciutat de València.

Nofuentes va parlar sobre l’adreçament de la nova diputació de València, centrada en aspectes com la compra innovadora, el suport a l’emprendimiento, la formació del talent jove amb tornada al territori i els projectes europeus com a oportunitat per al finançament de la innovació en els municipis. 


La convocatòria Startup Europe Accelerator 2016 va ser presentada pel director de Fons Europeus de Finnova, Juan Viesca, qui a més va motivar a l’audiència a tenir en compte els projectes europeus com una via per a finançar la innovació, en concret l’eina Instrumente PIME, la pròxima convocatòria de la qual és el 24 de febrer.

A més, va assenyalar altres ajudes com Erasmus per a Joves Emprenedors, de les quals poden beneficiar-se tant els emprenedors com a empreses ja consolidades. Juan Viesca va parlar sobre la innovació en les ciutats des de les smart cities, amb projectes com Nobel Grid, del com és partner Finnova. 


Per la seua banda, Vanessa Delmer, de l’Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (ITENE) va presentar la iniciativa “Acceleradora de startups enfocada a envàs, embalatge, transport i logística” dirigida a joves investigadors menors de 35 anys que desitgen retornar a Espanya i contribuir al desenvolupament de projectes innovadors. Cerquen obtenir un impacte d’al voltant de 250 joves que podrien participar en aquesta convocatòria. 


A continuació, Javier Peris, expert en govern i gestió de projectes TIC, va explicar als assistents en una dinàmica xarrada, la importància d’analitzar els riscos a l’hora de començar un projecte emprenedor, doncs pocs se centren en aquest aspecte que pot portar al fracàs d’una empresa. 


Les localitats valencianes d’Albal, Bunyol, Camporrobles, Canals, Xest, Quart de Poblet, i València cabdal, han acollit els esdeveniments de la SEW amb el suport de la Diputació de València durant aquests dies.
La Startup Europe Week s’ha desenvolupat en tota Europa durant la setmana de l’1 al 5 de febrer i ha rebut el suport del Comitè de les Regions i de Startup Europe, iniciativa depenent de la Comissió Europea que el seu objectiu és connectar projectes i persones en tota la UE.

Així, la Startup Europe Week naix amb la finalitat d’incorporar a l’actual clima emprenedor l’actuació de les regions per a impulsar les polítiques locals innovadores i la diversitat dels diferents territoris. 


Sobre Finnova

Finnova és la Fundació Europea per al finançament de la innovació a Brussel·les, que actua com un propulsor d’iniciatives innovadores a Europa en el camp de les TIC, les energies renovables, la gestió dels residus i l’aigua, les ciutats intel·ligents i sostenibles, el turisme, la salut l’emprendimiento i l’ocupació. Finnova a més compta amb antenes en les ciutats de Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao i la seua seu principal a Espanya és en la ciutat de València. 


Sobre Startup Europe Accelerator 

Startup Europe Accelerator és la primera acceleradora especialitzada en eines de finançament UE, mentoring, lobbying i networking, per a projectes innovadors en els sectors TIC, energies renovables, salut, medi ambient, smart cities i turisme en l’àmbit europeu.

Aquest programa és una acceleradora de segon nivell, la qual cosa significa que naix amb la vocació d’agregar valor tant a l’emprenedor com a altres acceleradores o programes d’emprendimiento de caràcter públic o privat, oferint estades d’alt rendiment en períodes d’1 a 6 mesos en la seua seu de Brussel·les.

Etiquetado como: ,

Comparte este artículo

Comenta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Notícies d’última hora
  Amigó reafirma el compromís del Govern de la Diputació amb la promoció de la cultura en els pobles
La diputació en Twitter
La diputació en Flickr
Buscar
Subscriu-te per email
Subscriu-te al RSS
La diputació en Facebook
Seguix-nos en Twitter
Follow me on Google+
Slider de categoría
 • La Diputació aprova 51 projectes del pla d’inversions en l’Hoya de Buñol per 1,6 milions
 • La nova Diputació fomenta trenta-sis llocs de treball als Serrans amb 1,03 milions del Pla d’Inversions Sostenibles
 • Jorge Rodríguez anuncia un nou pla d’inversió local de 72 milions en 2015
 • Alfonso Rus presenta los nuevos planes provinciales
 • La Diputación de Valencia destina 3 millones al Valle de Ayora dentro del Plan 2014-2015
La diputació en imatges
 • Els alcaldes aproven la Diputació amb notable, però demanen més claredat en els serveis i els criteris de repartiment de les ajudes
 • La Diputació presenta una campanya de promoció lingüística sobre pirotècnia
 • La Institució Alfons el Magnànim es converteix en Centre Valencià d’Estudis i Investigació
 • La Diputació estudia desbloquejar la Ruta dels Ibers i convertir-la en reclam turístic
 • Jorge Rodríguez a Quatretonda: “El pla d’Inversions Financerament Sostenibles és l’equivalent a quatre o cinc PPOS”
 • El MuVIM obri una nova etapa amb una exposició d’art republicà
 • La Diputació llança el primer Pla Estratègic de Govern Obert
 • La segona edició de la 10K femenina pretén superar les 3.000 inscripcions
 • La província de València aposta per l’emprendiment i la innovació local, de la mà de Startup Europe Week
 • Nueva temporada de victorias para el club de judo patrocinado por la Diputación de Valencia
 • Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere
 • València Turisme patrocina la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana
 • La Diputació aprova 537.500 euros per a cinc programes de Benestar Social
 • Prop de 200 entitats locals reben assistència tècnica dels col·legis professionals amb subvencions de la Diputació
 • Rius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música